Direktlänk till inlägg 18 februari 2008

Har ni fördomar om "pitbulls" vänligen se det här!

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:39

En off-topic post men en viktig sån, alla som kan tänkas ha blivit påverkade av medias "pitbull"/kamphunds hysteri tycker jag ska se den lilla filmen ovan.

Min personliga erfarenhet är att Pitbulls, American staffordshire terriers, Staffordshire Bullteriers och Bullteriers blir helt fantastiska hundar om dom är uppväxta i kärleksfulla familjer och uppfostrade av folk som har minimala kunskaper i grundlägande "hundpsykologi". Precis som schäffers, dobbermans, rottweilers, som också är fantastiska hundar är det inga förstahunds hundar (om inte ni är bereda att göra vad som krävs för att lära er vad det innebär att vara hundägare).


Det är hundar som är -väldigt- måna om att tillfredställa sina ägare och göra dom glada så därför är det också hundar som det blir desto mer sorgligt när folk har dom av dåliga skäll!


Så vänligen se ovan film och försök ha en nyppa salt när ni hör om "pitbull attack" i media, kamphund och pitbull är tyvär ett sånt ord media kan använda för att sälja lösnummer och få uppmärksamhet och så länge det funkar för detta så är det nyheter media kommer trycka på.


Intressant kuriosa i sammanhanget på 20 talet i USA så var rasen inte känd som galna barnamördare utan som "the nanny dog", eftersom dom är så jävla bra med barn. Nu ska man aldrig lämna bebisar med någon hund obevakat oavsett ras men generellt så är dessa hundar något fantastiskt att se tillsammans med barn. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 22:06

Från Defrancos gym...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:19

Intressant film!

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 20:06

Under är en länk till John Berardis artikel "7 habits of highly effective nutritional programs" : http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/7habits.htm (klistra in länken i webläsaren)   Det är en välskriven artikel så är ni hemma på engelska så ...

Av Rickard Lundquist - 16 februari 2008 21:22

Fortsätning på förra filmen...

Av Rickard Lundquist - 16 februari 2008 21:19

Ovan är en helt lysande litet filmklipp med John Berardi, känd kostexpert, som lättförståligt förklarar det mesta man behöver veta för fixa till sin kost.   Bra för mig som planerar att börja tighta upp min värdelösa kost över de närmaste veckorna......

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se