Direktlänk till inlägg 3 februari 2008

Ben 4 - Hopp böj

Av Rickard Lundquist - 3 februari 2008 03:31

Hopp böj är en vidareutveckling av kroppsviktsknäböjen vi gick igenom i en tidigare post.

Mycket enkel övning där ni utför den vanliga typen av kroppsviktsböj precis som den är beskriven i förra posten (och filmen). Enda skillnaden är att när ni har vänt i bottenläget så exploderar ni upp med ett hopp när ni rest er upp.

Allt är en enda mjuk rörelse och se även till att landa mjukt och försök att direkt sjunka ner i nästa böj.


Arbeta med ett argresivt tempo och gör distinkta hopp, låt dock inte försök att hoppa högt gå ut över flytet eller tempot i övningen. Det är en uthålighets övning med ett explosivt inslag snarare än en explosivitets övning med ett uthålighets inslag. Klockren övning att blanda in i större rutiner, 5, 10 eller 20 reps brukar vara perfekt för detta syfte, för att köra enbart jumping squats som egen övning kan man gå upp mot 50/100 reps i vissa lägen. Gå dock inte högre än detta utan ta då istället och se till att höj tempot och gör mer explosiva hopp istället... 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 22:06

Från Defrancos gym...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:39

En off-topic post men en viktig sån, alla som kan tänkas ha blivit påverkade av medias "pitbull"/kamphunds hysteri tycker jag ska se den lilla filmen ovan. Min personliga erfarenhet är att Pitbulls, American staffordshire terriers, Staffordshire Bull...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:19

Intressant film!

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 20:06

Under är en länk till John Berardis artikel "7 habits of highly effective nutritional programs" : http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/7habits.htm (klistra in länken i webläsaren)   Det är en välskriven artikel så är ni hemma på engelska så ...

Av Rickard Lundquist - 16 februari 2008 21:22

Fortsätning på förra filmen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se