Direktlänk till inlägg 1 februari 2008

Conditioning test 2 - Slägg svingning på tid

Av Rickard Lundquist - 1 februari 2008 23:22

Här har vi en mycket enkel workout som både är ett grymt träningspass i sig självt, dels lätt kan vara en del av en större workout och dessutom kommer att ge er en aning om hur er form är samtidigt som ni får ett tydligt mål att slå till nästa gång.


Workouten går ut på att ni kör vanliga slägg svings för repetitioner för tid, bryt upp träningen som ni vill men börja med er svaga sida och försök att balansera sidorna så ni inte blir snedtränade.


Det är 3 varianter som vi använder här (välj en variant per träningspass och ge allt i den):


-100 släggsvings på tid

-250 släggsvings på tid

-500 släggsvings på tid


Försök även att vara -explosiva- genom alla repetitioner, utför även fulla svingar och "tappa" inte bara ner släggan. Ta vilopauser när det är nödvändigt för att formen och explosiviteten inte ska bli för dåliga.

Denna övning går på tid, ju lägre tid ju bättre resultat.


Börja med att ha 100 svingar som benchmarks, allteftersom er form blir bättre, inkludera även 250 och 500 svings variationerna som benchmarks (vid olika pass), men utgå inte från att fler repetitioner nödvändigtvis är bättre, kan ni inte arbeta anaerobiskt och explosivt med ett rasande tempo så tappar ni mycket som är fördelarna från släggsvingning, så behåll alltid alla 3 varianter som benchmarks. Överväg även att skaffa en tyngre slägga när ni börjar bli riktigt grymma på övningen.

Jag ska själv köra denna övning om nån vecka eller 2 på 100 svings varianten för att se var jag ligger. När ni har möjlighet att testa posta gärna tid och släggtyngd i kommentarer!:)



 
 
Ingen bild

Ricke

14 maj 2008 00:13

100 släggsvings med 14 pounds slägga på tid: 8 minuter och 22 sekunder.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 22:06

Från Defrancos gym...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:39

En off-topic post men en viktig sån, alla som kan tänkas ha blivit påverkade av medias "pitbull"/kamphunds hysteri tycker jag ska se den lilla filmen ovan. Min personliga erfarenhet är att Pitbulls, American staffordshire terriers, Staffordshire Bull...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:19

Intressant film!

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 20:06

Under är en länk till John Berardis artikel "7 habits of highly effective nutritional programs" : http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/7habits.htm (klistra in länken i webläsaren)   Det är en välskriven artikel så är ni hemma på engelska så ...

Av Rickard Lundquist - 16 februari 2008 21:22

Fortsätning på förra filmen...

Ovido - Quiz & Flashcards