Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Grepp 6 - Oldschool lösningar 1

Av Rickard Lundquist - 31 januari 2008 15:21

I den här posten ska vi gå igenom några lösningar för att träna allmän greppstyrka, det är övningar som inte nödvändigtvis är klart begränsat till en viss typ av greppstyrka utan istället kommer ge dig ett allmänt starkare och speciellt uthåligare grepp. Det kan dessutom vara utmanande variationer som kan chocka greppet på sätt som det inte är van vid, eller helt enkelt att man vill testa sig med en övning man normalt inte utför. Ytterligare en viktig aspekt är att dom här variationerna i regel är väldigt billiga och har man inte börjat träna grepp än kan det vara bra alternativ för att komma igång med greppträning.


Den första variationen är "towel pullups", alltså pullups/chins med en eller två handukar. Den första varianten är att man helt enkelt tar och slänger en handuk över räcket och greppar vardera ände, här är man tvungen att kunna hänga sidled mot räcket så en hävstång som går nära en vägg (som de flesta på gym gör) kan man inte köra denna variant på.

Den andra varianten har man två handukar som man slänger över stången, här greppar man vardera handuk med varsin hand, denna variation kan man köra på alla hävstångar. Den senare varianten kan man även variera sin hand position på vilket gör att den sidan som har en hand närmast stången får arbeta hårdare, kör man denna variation måste man arbeta båda sidor lika mycket! Anledningen varför man ska köra handduks pullups är att det är en fantastisk greppbyggare! Bara vanliga pullups är bra för greppet men använder man en handduk så tar man sitt grepp till nya nivåer, är ni bra på pullups så testa det nästa gång så kommer ni förstå vad jag menar!

Ytterligare en variation av detta är om man kör judo, sambo eller brassejujutsu, alltså om man brottas i en judodräkt eller "gi" som det heter. Här tar man och slänger sin gi över hävstången istället, här är poängen att man kan köra extremt sportspecifikt genom att greppa dräkten med samma grepp som man tex skulle använda för att kasta från och göra pullups på detta sätt. Är man inte stark nog för att göra pullups på detta sätt än så kan man med lite uppfiningsrikedom fästa en judodräkt till en latsdrags station på gymmet alternativt en sitande rodd och köra dessa två övningar med ert favorit grepp och bygga upp detta grepp progresivt.


Nederst är de två towel pullup variationerna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 22:06

Från Defrancos gym...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:39

En off-topic post men en viktig sån, alla som kan tänkas ha blivit påverkade av medias "pitbull"/kamphunds hysteri tycker jag ska se den lilla filmen ovan. Min personliga erfarenhet är att Pitbulls, American staffordshire terriers, Staffordshire Bull...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:19

Intressant film!

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 20:06

Under är en länk till John Berardis artikel "7 habits of highly effective nutritional programs" : http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/7habits.htm (klistra in länken i webläsaren)   Det är en välskriven artikel så är ni hemma på engelska så ...

Av Rickard Lundquist - 16 februari 2008 21:22

Fortsätning på förra filmen...

Skapa flashcards