Direktlänk till inlägg 25 januari 2008

Rosstraining

Av Rickard Lundquist - 25 januari 2008 22:06

Eftersom jag redan har nämnt att jag är inspirerad av Rosstraining tänkte jag att jag kan skriva några ord om killen bakom det hela, hemsidan samt produkterna som finns att köpa.


Ross Enamit är en före detta tävlande boxare som numera är boxninstränare samt fystränare. Vid sidan av detta driver han en hemsida samt säljer träningsböcker och filmer.


Han har en hemsida som heter www.rosstraining.com som även finns bland mina länkar som är en fantastisk resurs helt gratis, finns mycket gratis material bland artiklarna, hans blogg har alltid intressanta saker att läsa och ett väldigt bra tränings forum, vidare är Ross närmast unik eftersom det är mycket enkelt att komma i kontakt med honom genom email, man brukar få snabba och kloka svar, ofta förvånansvärt snabbt.


Han har tidigare gjort en mängd produkter som han numera har tagit ur produktion helt enkelt eftersom han inte tyckte att de höll tillräckligt bra kvallitet jämfört med hans nyare material, värt att notera är dock att även dessa böcker var fruktansvärt bra! Just nu säljer han 3 produkter, 2 böcker "infinite intensity" och "never gymless", samt "full throttle conditioning" som är både en bok och en dvd. Jag har samtliga av hans gamla böcker nedladdade samt jag har köpt hans bok infinite intensity. Jag måste säga att det är utan tvekan den bästa bok när det gäller bred fitness som jag har läst och jag försöker läsa det mesta som skrivs, never gymless och fullthrottle conditioning ska vara minst lika bra men jag har inte läst dessa själv än, de kommer inhandlas senare i vår. Jag ska i en senare post göra en detaljerad rescension av infinite intensity men i korhet kan man konstatera att det material han säljer är toppkvallitet, så kallad "bra skit"...;)


Rent personligt så kom jag i kontakt med hans material för flera år sen när jag precis hade börjat med mma. På den tiden var det mycket hype runt en kille på internet som hette Matt Furey och hans bok "combat conditioning". Det var en helt okej men dyr bok som behandlade högrepetitions kroppsvikts träning fokuserat på 3 övningar, hindu squats (en variant av knäböj med bara kroppsvikten), hindu armhävningar (en medelsvår variant av armhävning) samt statisk brottarbrygga. Alla dessa varianter var för höga repetitioner. På den tiden var den här typen av träning en frisk fläkt jämfört med bodybuilding träning för kampsport, vid denna tid kom en bok som hette "the underground guide to warrior fitness" av Ross Enamit, det var en bok i samma stil och till viss del med samma fokus som combat conditioning, skillnaden var bara att den var billigare och så mycket bättre att den totalt förstörde combat conditioning. Fortfarande en fruktansvärt bra bok. Sen den tiden har Matt Furey blivit en tjock utpräglad "snake oil salesman" som har dyra böcker om "kungfu-sex" samt en kurs i det korekta sättet att bajsa (tro det eller ej), medans Ross Enamit istället har utveckalat sig och skrivit allt bättre böcker hela tiden.


Jag avslutar med en film av den goda Ross som ger en ganska bra bild av breden i hans träning. Det finns fler liknande bra filmer bland hans artiklar men den här tycker jag är den som är mest inspirerande, i mina ögon en av de mest inspirerande saker man kan se innan man går och tränar, ungefär vid sida av tränings scenerna i Rocky filmerna...;)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 22:06

Från Defrancos gym...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:39

En off-topic post men en viktig sån, alla som kan tänkas ha blivit påverkade av medias "pitbull"/kamphunds hysteri tycker jag ska se den lilla filmen ovan. Min personliga erfarenhet är att Pitbulls, American staffordshire terriers, Staffordshire Bull...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:19

Intressant film!

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 20:06

Under är en länk till John Berardis artikel "7 habits of highly effective nutritional programs" : http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/7habits.htm (klistra in länken i webläsaren)   Det är en välskriven artikel så är ni hemma på engelska så ...

Av Rickard Lundquist - 16 februari 2008 21:22

Fortsätning på förra filmen...

Ovido - Quiz & Flashcards